از آخرین مدرک تحصیلی ام یعنی کارشناسی دو سالی می گذشت و من در فکر ادامه تحصیل برای مقطع ارشد در رشته مورد علاقه خودم یعنی مهندسی برق صنعتی بودم، اما این بار قصد نداشتم تا یکی از دانشگاه های ایرانی را برای این مقطع تحصیلی انتخاب کنم، بلکه طی این دو سال سخت برای دریافت مدرک زبان آیتلس آکادمیک تلاش کرده بودم و می خواستم هر طور که شده تحصیل در کانادا را تجربه کنم.
 
در اینترنت و از طریق افراد مختلفی شنیده بودم که دانشگاه برخی از کشورها مثل فرانسه، آلمان و یا ترکیه تحصیل کم هزینه و حتی رایگان را به دانشجویان بین المللی ارائه می دهند، اما در اعماق وجودم ارادت خاصی به کشور محبوب و دانشگاه های تراز اول کانادا داشتم و فکر تحصیل در کانادا و تجربه زندگی در این کشور یک لحظه ترکم نمی کرد.

تحصیل در کانادا

با جستجو و جمع آوری اطلاعات بیشتر، کاملاً به این موضوع واقف شدم که تحصیل در کانادا نیاز به بودجه و تمکن مالی کافی دارد، خوشبختانه طی چند سال تحصیل در مقطع کارشناسی به کار در یک شرکت مشغول بودم و مقداری پس انداز داشتم و خانواده هم وعده پشتیبانی مالی را تا حد امکان به من داده بود؛ از این رو دیگر می دانستم که باید هر چه سریعتر مقدمات تحصیل در کانادا را آماده کنم.

برای شروع کمی بیشتر در مورد شهریه های تحصیلی و هزینه های زندگی در شهرها و استانهای مختلف کانادا تحقیق کردم و فهمیدم که با بودجه مالی و نمرات تحصیلی که دارم نمی توانم به فکر ادامه تحصیل در یک دانشگاه خیلی معروف مثل دانشگاه تورنتو و زندگی در شهر پر جنب و جوش و ایرانی نشین تورنتو باشم، از این رو هدفم را بر روی شهر کلگری استان آلبرتا و دانشگاه آن تنظیم کردم.

این را می دانستم که برای ادامه تحصیل در کانادا نیاز به دعوتنامه دانشگاهی و یا همان نامه پذیرش تحصیلی acceptance letter دارم، برای همین به وب سایت دانشگاه کلگری مراجعه کردم تا از شرایط پذیرش تحصیلی این دانشگاه باخبر شوم.

خیلی سریع دست به کار شدم و همانطور که در وب سایت دانشگاه گفته شده بود، تمامی مدارک تحصیلی، ریز نمرات، کپی مدارک هویتی، برنامه و رزومه تحصیلی، نامه تمکن مالی، توصیه نامه از اساتید قبلی، انگیزه نامه را آماده و از طریق یک دارالترجمه رسمی آنها را ترجمه کردم. سپس تک تک این مدارک را اسکن گرفته و از طریق اینترنت برای وب سایت دانشگاه کلگری آپلود کردم. موقع ارسال مدارک متوجه این موضوع شدم که باید یک هزینه 100 دلاری را برای ارزیابی مدارک توسط دانشگاه پرداخت کنم که به آن اصطلاحاً ادمیشن فی می گویند.
 
مشکل اینجا بود که نمیشد با کارت بانکی ایرانی این کار را انجام داد، برای همین مجبور شدم با یک صرافی هماهنگ کنم و با پرداخت حق احمه، پرداخت هزینه ارزی ادمیشن فی را از این طریق انجام دهم.

البته باید به این موضوع اشاره کنم که گرفتن توصیه نامه اساتید دانشگاه و نوشتن و آماده سازی برنامه تحصیلی و انگیزه نامه اصلاً کار آسانی برایم نبود و به غیر از زمان و انرژی، پرس و جوی زیادی لازم داشت.

بعد از اینکه کارهای ارسال درخواست پذیرش تحصیلی دانشگاه کلگری را انجام دادم، کمی وسوسه شدم تا برای چند دانشگاه در شهرها و استان های دیگر کانادا درخواست بفرستم و از این طریق شانس بیشتری برای موفقیت و ادامه تحصیل در کانادا داشته باشم، اما چون ارسال درخواست نیازمند پرداخت ادمیشن فی مضاعف بود و من به رزومه و شرایط تحصیلی خودم اطمینان داشتم، فقط منتظر جواب این دانشگاه شدم.

خوشبختانه با گذشت سه هفته کاری از زمان ارسال درخواستم، دانشگاه ایمیلی برایم فرستاد که در آن با درخواست پذیرش تحصیلی من موافقت شده بود. با فهمیدن این موضوع خیلی خوشحال شدم و همان شب در کنار خانواده جشن کوچکی گرفتم و همه را مهمان کردم.
می دانستم که نامه پذیرش تحصیلی دانشگاه قدم اول مهاجرت تحصیلی من به کانادا است و هنوز این راه ادامه دارد؛ دیگر نوبت آن شده بود تا هر چه سریعتر برای ویزای تحصیلی کانادا اقدام کنم، اما با بسته بودن سفارت این کشور در تهران چکاری از دست من بر می آمد؟

ویزای تحصیلی کانادا

با جستجو در اینترنت متوجه این موضوع شدم که روند درخواست انواع ویزای کانادا از جمله ویزای تحصیلی از ایران فقط به صورت آنلاین و اینترنتی است، برای همین مستقیماً به وب سایت Canada.ca مراجعه کردم و خیلی سریع یک حساب کاربری در این وب سایت برای خودم ساختم.
بنابر راهنمایی وب سایت اداره مهاجرت و امور شهروندی کانادا، باید تمامی مدارک تحصیلی، نامه تمکن مالی، مدرک زبان، نامه پذیرش تحصیلی و سایر اسناد پشتیبان تحصیلی را در حساب کاربری خودم در وب سایت آپلود می کردم.
 
با انجام این کار، نوبت به پرداخت هزینه درخواست ویزای تحصیلی کانادا رسید که با هزینه انگشت نگاری بیومتریک معادل 235 دلار کانادا بود. باز هم بخاطر نداشتن دسترسی به کردیت کارت به همان صرافی قبلی مراجعه کردم و عملیات پرداخت هزینه ارزی را این طریق انجام دادم.
پس از چند روز انتظار و بررسی چندین باره حساب کاربری در وب سایت Canada.ca، بالاخره پیامی از سفارت کانادا به دستم رسید که از من درخواست شده بود تا طی 30 روز کاری عملیات انگشت نگاری را انجام دهم.

من راجع به این موضوع تحقیق نکرده بودم و فکر می کردم تمامی روند ویزای تحصیلی کانادا آنلاین و اینترنتی باشد، برای همین به لینک های پیشنهادی سفارت کانادا مراجعه کردم و دیدم که مجبور هستم برای ثبت اثر انگشتان دست و انداختن عکس الکترونیکی بیومتریک به یکی از کارگزاری های خدمات ویزای VFS در کشورهای همسایه مثل ارمنستان و یا ترکیه مراجعه کنم.

من گزینه ارزان تر یعنی ارمنستان را انتخاب کردم، به وب سایت وی اف اس رفتم و یک وقت کارگزاری رزرو کردم، در نهایت با خرید بلیط پرواز در روز مقرر در محل کارگزاری در ارمنستان حاضر شدم و با ارائه مدارک پاسپورت و نامه پذیرش دانشگاه، مراحل ثبت اثر انگشت و عکس بیومتریک را انجام دادم.

دیگر کاری به جز برگشتن به ایران و انتظار برای جواب ویزای تحصیلی کانادا برایم باقی نمانده بود. بعد از گذشت تقریبی 4 هفته کاری از درخواست ویزای تحصیلی کانادا، بالاخره روز موعود فرا رسید و با اینکه خیلی از ریجکتی ویزای کانادا نگران بودم، از بخت و اقبال خوب با درخواست ویزای من موافقت شده بود.

از این رو باید دوباره به ارمنستان سفر می کردم تا با بردن پاسپورت و نامه سفارت کانادا، برچسب ویزای تحصیلی کانادا را دریافت کنم. در نهایت، برچسب ویزای مولتی کانادا در پاسپورت من خورد و دیگر می توانستم خود را برای شروع سال تحصیلی و سفر به کانادا آماده کنم.
در وبسایت Canada.ca این موضوع را خوانده بودم که باید به هنگام رسیدن به محوطه فرودگاهی کانادا و بخش مرزی این کشور، نامه پذیرش تحصیلی و ویزای خود را به افسر مهاجرت ارائه دهم تا برایم مجوز تحصیل یا همان استادی پرمیت صادر شود. 

بعداً فهمیدم که ویزای صادر شده در واقع ویزای ویزیتور و یا همان ویزای توریستی بوده و مدرک مهم و اصلی همان استادی پرمیت است. از آنجایی که معمولاً دانشجویان سال اولی از گزینه خوابگاه دانشجویی استفاده می کنند من هم از قبل از رفتن به کانادا خوابگاه خود را رزرو کردم تا بتوانم با دسترسی نزدیک به کلاسها و قرارگیری در محیطی کاملاً آموزشی به سرعت خود را با سبک تحصیل و زندگی دانشجویی در کانادا وفق دهم و دوستان زیادی پیدا کنم.

از اینکه توانستم بعد از کلی تلاش تحصیل در کانادا را تجربه کنم، بسیار خوشحالم و می خواهم با انجام کار دانشجویی پاره وقت و کار تمام وقت پس از فارغ التحصیلی، شرایط دریافت کارت اقامت دائم کانادا، استقلال مالی و زندگی در کشور کانادا را تجربه کنم. امیدوارم که بقیه مراحل پیش روی پس از اتمام دوره کارشناسی ارشد من در کانادا هم به خوبی پیش برود و بتوانم به راحتی یک کار خوب در بازار کار بین المللی کانادا پیدا کنم. 

برای پذیرش و مهاجرت تحصیلی میتونید از سایت لتس گو یونی مشاوره بگیرید.

با رشته های تحصیلی پولساز دنیا آشنا شوید

یک دانشجوی بین المللی در کانادا چه هزینه هایی دارد؟

تجربه تحصیل در کانادا از زبان یک دانشجوی ایرانی

کانادا ,تحصیلی ,دانشگاه ,ویزای ,تحصیل ,نامه ,در کانادا ,تحصیل در ,وب سایت ,ویزای تحصیلی ,این موضوع ,ویزای تحصیلی کانادا ,نامه پذیرش تحصیلی ,همان استادی پرمیت ,درخواست ویزای تحصیلی

مشخصات

تبلیغات

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

کنج دنج ماجراهای من و خودم! ارز دیجیتال ایران تبلیغ ( Iran Tabligh ) qshop14003 مقالات قالیشویی آموزش زبان انگلیسی ایران احسن القول مشاور املاک خزر برج موزیک , موزیک برج , دانلود آهنگ جدید